Το καλύτερο παραδοσιακό βρετανικό φαγητό στο Winchester

Το καλύτερο παραδοσιακό βρετανικό φαγητό στο Winchester

Το Winchester είναι μια ιστορική και τουριστική πόλη που βρίσκεται στο Hampshire, στη νότια Αγγλία. Ενώ αυτή η πόλη είναι γνωστή για την πλούσια ιστορική και πολιτιστική της κληρονομιά, είναι επίσης διάσημη για το νόστιμο παραδοσιακό βρετανικό φαγητό της.

Παραδοσιακό αγγλικό πρωινό

Αν θέλετε να ξεκινήσετε τη μέρα σας στο Winchester με πλούσιο και ικανοποιητικό τρόπο, θα πρέπει να δοκιμάσετε το παραδοσιακό αγγλικό πρωινό. Αυτό το πρωινό αποτελείται συνήθως από λουκάνικο, μπέικον, φασόλια, μανιτάρια, ντομάτες και αυγά. Συνήθως σερβίρεται βούτυρο και διάφορες μαρμελάδες για να αλείψουν το ψωμί. Υπάρχουν πολλές επιλογές για καφέ και εστιατόρια στο Winchester για να απολαύσετε ένα παραδοσιακό αγγλικό πρωινό.

Κέικ και ψωμιά

Το Winchester φημίζεται για τα αγγλικά κέικ και τα ψωμιά του. Υπάρχουν πολλά αρτοποιεία και ζαχαροπλαστεία στην πόλη και μπορείτε να βρείτε ποικιλία από φρέσκα ψωμιά και νόστιμα κέικ σε αυτά τα μέρη. Συγκεκριμένα, τα παραδοσιακά αγγλικά γλυκά όπως το Cornish pasty και η χοιρινή πίτα είναι πολύ δημοφιλή εδώ. Ταυτόχρονα, επιδόρπια όπως scones, παντεσπάνι Victoria και τάρτα Bakewell καταναλώνονται επίσης ευρέως εδώ. Μην ολοκληρώσετε το ταξίδι σας στο Winchester χωρίς να δοκιμάσετε αυτά τα νόστιμα κέικ και ψωμιά.

Πουτίγκες και Σάλτσες

Μερικά από τα παραδοσιακά επιδόρπια της Αγγλίας είναι πουτίγκες και σάλτσες. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε αυτές τις γεύσεις στο Winchester. Διάφορες πουτίγκες είναι δημοφιλείς στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της πουτίγκας Γιορκσάιρ, της πουτίγκας Sussex, της πουτίγκας μικρού μεγέθους και της κολλώδους καραμέλας. Επιπλέον, με αυτά τα επιδόρπια προσφέρονται και σάλτσες όπως σάλτσα καραμέλας, σάλτσα βανίλιας και κρέμα. Μπορείτε να ζήσετε μια γλυκιά εμπειρία εξερευνώντας εστιατόρια και καφέ που φημίζονται για τις πουτίγκες και τις σάλτσες τους.

Θαλασσινά προϊόντα

Δεδομένου ότι είναι μια παραλιακή πόλη της Αγγλίας, η θαλασσινή της κουζίνα είναι επίσης πολύ πλούσια. Το Winchester προσφέρει επίσης πολλές επιλογές για τους λάτρεις των θαλασσινών. Εδώ μπορείτε να βρείτε φρέσκα και νόστιμα θαλασσινά όπως καβούρι, αστακό, γαρίδες και σολομό. Αυτά τα θαλασσινά συνήθως ψήνονται στη σχάρα ή στον ατμό και σερβίρονται με διάφορες σάλτσες. Ενώ απολαμβάνετε τα θαλασσινά, μπορείτε επίσης να νιώσετε την όμορφη ατμόσφαιρα του Winchester.

Περιγραφή πιάτου Bangers and Mash Ένα αγγλικό πιάτο που σερβίρεται με λουκάνικα και πουρέ πατάτας. Beef Wellington Ένα πιάτο γεμάτο με μοσχάρι, μανιτάρια και κρεμμύδια, καλυμμένο με ζύμη και ψημένο στο φούρνο. Η Shepherd’s Pie είναι ένα πιάτο που παρασκευάζεται με κιμά, καρότα, αρακά και κρεμμύδια, που σερβίρεται με πουρέ καλυμμένο σε γέμιση. Fish and Chips Τηγανητά ψάρια και πατατάκια, συνήθως τυλιγμένα σε εφημερίδα και σερβίρονται με φρέσκο ​​λεμόνι και σάλτσα.

Ποτά

Στο Winchester, έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε πολλά αγγλικά ποτά μαζί με παραδοσιακά αγγλικά πιάτα. Ένα από αυτά είναι το αγγλικό τσάι. Εδώ σερβίρονται τσάγια διαφόρων γεύσεων, ζεστά ή κρύα. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε μερικές παραδοσιακές αγγλικές μπίρες. Αυτές οι μπύρες είναι γενικά του τύπου ale και είναι διαθέσιμες σε τοπικές παμπ και εστιατόρια. Μπορείτε να βελτιώσετε περαιτέρω τη γεύση των παραδοσιακών αγγλικών πιάτων με ποτά.

  • Το Winchester είναι μια πόλη διάσημη για το παραδοσιακό αγγλικό φαγητό της.
  • Το παραδοσιακό αγγλικό πρωινό είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην πόλη.
  • Τα ζαχαροπλαστεία και οι φούρνοι προσφέρουν φρέσκα ψωμιά και νόστιμα κέικ.
  • Οι πουτίγκες και οι σάλτσες είναι ιδανική επιλογή για τους λάτρεις των γλυκών.
  • Θαλασσινά και αγγλικά ποτά αξίζει επίσης να δοκιμάσετε.

Υπάρχουν πολλές επιλογές για να δοκιμάσετε παραδοσιακό αγγλικό φαγητό στο Winchester. Μπορείτε να απολαύσετε τη βρετανική κουζίνα ανακαλύπτοντας αυτές τις γεύσεις σε εστιατόρια και καφέ της πόλης. Ο πλούσιος πολιτισμός και οι ιστορικές τοποθεσίες του Winchester σε συνδυασμό με το παραδοσιακό αγγλικό φαγητό δημιουργούν μια αξέχαστη εμπειρία. Όταν πηγαίνετε στην πόλη για να γευτείτε αυτές τις λιχουδιές, σας συνιστώ να κάνετε ένα διάλειμμα κατά τη διάρκεια της ξενάγησης.

Το Fish and chips είναι ένα νόστιμο πιάτο που θεωρείται ευρέως το σύμβολο της βρετανικής κουζίνας. Αυτό το εμβληματικό πιάτο, με συνδυασμό ψαριού και πατατών, είναι μια αγαπημένη επιλογή για κατανάλωση στη Μεγάλη Βρετανία. Πολλά εστιατόρια και αλυσίδες γρήγορου φαγητού σίγουρα περιλαμβάνουν αυτή τη γεύση στα μενού τους. Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε λεπτομερώς τον ρόλο και τη σημασία του fish and chips στην παραδοσιακή βρετανική κουζίνα.

Ιστορία

Τα ψάρια και τα πατατάκια προέρχονται από την Αγγλία το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα. Εκείνη την εποχή, η πώληση ψαριών ήταν αρκετά συνηθισμένη, ειδικά στις παράκτιες πόλεις της Βρετανίας. Την ίδια περίοδο, οι πατάτες έγιναν δημοφιλείς στο κοινό και άρχισαν να καταναλώνονται ως φθηνό φαγητό. Μια μέρα, διάφορα μαγαζιά άρχισαν να τηγανίζουν το ψάρι και να το σερβίρουν με πατάτες. Αυτός ο απλός αλλά γευστικός συνδυασμός γεύσεων κέρδισε μεγάλη δημοτικότητα στο κοινό και εξαπλώθηκε γρήγορα.

Υλικά

Τα βασικά συστατικά του fish and chips είναι τα φιλέτα ψαριού, οι πατάτες και το τηγανέλαιο. Παραδοσιακά, προτιμώνται τα λευκοσάρκα ψάρια, ιδιαίτερα ο μπακαλιάρος ή ο μπακαλιάρος. Το ψάρι βυθίζεται σε ένα μείγμα χτυπημένου αυγού και αλευριού για να δημιουργηθεί μια τραγανή εξωτερική κρούστα και στη συνέχεια τηγανίζεται σε καυτό λάδι. Οι πατάτες συνήθως κόβονται σε μακριές λεπτές λωρίδες και τηγανίζονται με τον ίδιο τρόπο. Προαιρετικά, γαρνιτούρες όπως σάλτσες, φέτες λεμονιού ή πίκλες μπορούν να προστεθούν στα ψάρια και τις πατάτες.

Προετοιμασια του

Η προετοιμασία των ψαριών και των πατατών είναι αρκετά απλή. Ως πρώτο βήμα, τα φιλέτα ψαριού βυθίζονται σε ένα μείγμα από αλεύρι και χτυπημένα αυγά. Στη συνέχεια, τηγανίζεται σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσει. Με τον ίδιο τρόπο τηγανίζονται και οι πατάτες. Τέλος, τα ψάρια και οι πατάτες τοποθετούνται σε μια πετσέτα κουζίνας ή χαρτί κουζίνας για να αφαιρέσετε το περιττό λάδι όπως χρειάζεται. Κατά το σερβίρισμα προστίθενται προαιρετικές γαρνιτούρες και σάλτσες.

Πολιτιστική Σημασία

Τα ψάρια και τα πατατάκια έχουν μεγάλη σημασία στη βρετανική κουλτούρα. Αυτό το νόστιμο πιάτο έγινε μέρος των διατροφικών συνηθειών της εργατικής τάξης και εξακολουθεί να παραμένει δημοφιλές. Επιπλέον, τα ψάρια και τα πατατάκια έχουν επίσης συνδεθεί με το φαγητό του δρόμου. Το τύλιγμα σε εφημερίδα είναι το παραδοσιακό στυλ παρουσίασης αυτού του πιάτου. Καταναλώνεται συχνά ενώ κάνετε πικνίκ στην παραλία ή σε πάρκα, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Κατανάλωση

Τα ψάρια και τα πατατάκια είναι αρκετά κοινά σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Πολλά εστιατόρια, παμπ και αλυσίδες γρήγορου φαγητού προσφέρουν αυτό το εμβληματικό πιάτο στο μενού τους. Ειδικά τις Παρασκευές, η κατανάλωση αυτού του νόστιμου φαγητού αυξάνεται ακόμη περισσότερο. Επιπλέον, ένα ποτήρι τσάι ή χόρτα γογγύλι μαζί με ψάρια και πατατάκια είναι μεταξύ των προτιμώμενων ποτών.

Πλεονεκτήματα μειονεκτήματα

  • Ένα νόστιμο και χορταστικό γεύμα
  • Φθηνά και εύκολα διαθέσιμα υλικά
  • Σύμβολο της παραδοσιακής αγγλικής κουζίνας
  • Δυναμικό και θρεπτικό
  • Υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και θερμίδες
  • Μια ανθυγιεινή διατροφική επιλογή
  • Μπορεί να προκαλέσει προβλήματα βάρους όταν καταναλώνεται πολύ συχνά

Συνοψίζοντας, το fish and chips είναι σημαντικό μέρος της βρετανικής κουζίνας. Η εύκολη παρασκευή του, η γεύση και η ευρεία κατανάλωσή του στο κοινό το έχουν κάνει δημοφιλές πιάτο. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι πρέπει να καταναλώνεται προσεκτικά για λόγους υγείας. Το Fish and chips είναι μια από τις παραδοσιακές λιχουδιές της Αγγλίας και αναπόσπαστο μέρος της βρετανικής κουλτούρας.

Το παραδοσιακό πρωινό της Αγγλίας είναι μια εξαιρετική επιλογή για πρωινή ενέργεια. Όταν όλες οι γεύσεις σε ένα πλήρες αγγλικό πρωινό ενώνονται, μετατρέπεται σε μια πλήρη πανδαισία. Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε λεπτομερώς τη γεύση του αγγλικού πρωινού.

1. Απαραίτητα Αγγλικά Πρωινά

Τα πιο βασικά στοιχεία του αγγλικού πρωινού. αυγά, λουκάνικο, ντομάτες, φασόλια, μανιτάρια, μπέικον, πατάτες και μάφιν. Αυτά τα είδη παρουσιάζονται συχνά σε ένα περίτεχνο πιάτο και συνδυάζονται προσεκτικά έτσι ώστε οι γεύσεις τους να αλληλοσυμπληρώνονται.

2 αυγα

Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία του αγγλικού πρωινού είναι τα αυγά. Τα αυγά, που συνήθως σερβίρονται ομελέτα ή βραστά, είναι ένα από τα κύρια συστατικά του πρωινού.

3. Λουκάνικο και μπέικον

Το λουκάνικο και το μπέικον είναι απαραίτητα μέρη του αγγλικού πρωινού. Αυτά τα προϊόντα κρέατος χρησιμοποιούνται για να συμπληρώσουν τη γεύση ενός πλήρους αγγλικού πρωινού. Ενώ τα λουκάνικα συνήθως αναμειγνύονται με ειδικά μπαχαρικά και σερβίρονται τηγανητά, οι φέτες μπέικον σερβίρονται τηγανητές.

4. Ντομάτες και φασόλια

Οι ντομάτες και τα φασόλια είναι συνοδευτικά πιάτα που σερβίρονται με αγγλικό πρωινό. Ενώ οι ντομάτες σερβίρονται συνήθως τηγανητές, η σάλτσα φασολιών σερβίρεται με «ψητά φασόλια», μια ιδιαίτερη βρετανική συνταγή.

5. Μανιτάρι

Τα μανιτάρια είναι επίσης αναπόσπαστο μέρος του αγγλικού πρωινού. Τα μανιτάρια, που συνήθως σερβίρονται τηγανητά, συμπληρώνουν τη γεύση του πιάτου πρωινού.

6. Πατάτα

Ένα αγγλικό πρωινό περιλαμβάνει συχνά rosti ή ψητές πατάτες. Αυτές οι ποικιλίες πατάτας προσφέρουν υπέροχη γεύση μαζί με άλλες λιχουδιές που σερβίρονται δίπλα στο πιάτο.

7. Μάφινς

Περιλαμβάνονται σε ένα πλήρες αγγλικό πρωινό, τα muffins σερβίρονται συχνά με βούτυρο και μαρμελάδα. Τα μάφιν που σερβίρονται ως τοστ προσθέτουν μια διαφορετική πινελιά στο πρωινό.

8. Τσάι

Το τσάι προτιμάται γενικά μαζί με το αγγλικό πρωινό. Για τους Βρετανούς, το τσάι είναι αναπόσπαστο μέρος του πρωινού και συμπληρώνει τη γεύση του πρωινού.

9. Ειδικές περιπτώσεις Αγγλικού Πρωινού

Το αγγλικό πρωινό μπορεί επίσης να έχει διαφορετικές παραλλαγές σε ειδικές περιστάσεις. Για παράδειγμα, μια εκδοχή που ονομάζεται “Continental Breakfast” προσφέρει φρέσκα φρούτα, τυριά και διαφορετικούς τύπους ψωμιού. Το περιεχόμενο και η παρουσίαση του πρωινού μπορεί να διαφέρει σε διάφορες περιοχές της Αγγλίας.

Το αγγλικό πρωινό είναι μια δημοφιλής επιλογή όχι μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και σε όλο τον κόσμο. Υπάρχουν πολλά εστιατόρια και καφέ για να δοκιμάσετε και να απολαύσετε αυτό το απολύτως νόστιμο πρωινό. Αν σχεδιάζετε ένα ταξίδι στην Αγγλία, πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε το αγγλικό πρωινό!

Υπάρχει ένα κλασικό πιάτο στην Αγγλία τις Κυριακές: Sunday Roast, δηλαδή Sunday Classic. Αυτό το νόστιμο πιάτο, που έχει πολύ σημαντική θέση στη βρετανική κουλτούρα, είναι μια τέλεια επιλογή για να απολαύσετε το Σαββατοκύριακο. Τι είναι λοιπόν το Sunday Classic, πώς παρασκευάζεται και γιατί είναι τόσο δημοφιλές; Ιδού το Sunday Roast αναλυτικά…

Τι είναι το Sunday Classic;

Το Sunday Classic είναι ένα ψητό πιάτο που συνήθως παρασκευάζεται με χοιρινό, αρνί ή βοδινό. Αυτό το νόστιμο πιάτο σερβίρεται με ψητές πατάτες, πουρέ, ψητά λαχανικά, πουτίγκα Γιορκσάιρ, σάλτσα σάλτσας και μερικές φορές ωραίο σάλτσα από γιορκσάιρ.

Πώς να προετοιμάσετε το Sunday Classic;

Το να φτιάξετε ένα Κυριακάτικο ψητό μπορεί να είναι αρκετά χρονοβόρο, αλλά στο τέλος θα αξίζει όλη την προσπάθεια. Ακολουθούν τα βήματα για την προετοιμασία του Sunday Classic:

  • Αρχικά, επιλέξτε το κρέας σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χοιρινό, αρνί ή μοσχάρι ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
  • Μαρινάρετε καλά το κρέας σας για να γίνει τρυφερό και νόστιμο. Προσθέστε μπαχαρικά και ελαιόλαδο και κρατήστε το κρέας σας στο ψυγείο για τουλάχιστον μερικές ώρες.
  • Ρυθμίστε το φούρνο στους 180 βαθμούς (160 βαθμούς στους φούρνους με αέρα) και τοποθετήστε το κρέας σας στο ταψί.
  • Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε φέτες όπως θέλουμε ή τις αφήνουμε ολόκληρες. Προσθέστε γεύση στις πατάτες ανακατεύοντας τες με αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο. Στη συνέχεια τακτοποιήστε τις πατάτες δίπλα στο κρέας.
  • Όσο ψήνονται μαζί οι πατάτες και το κρέας για περίπου 1,5-2 ώρες, ετοιμάζουμε τα λαχανικά και τα τηγανίζουμε σε ξεχωριστό τηγάνι.
  • Προετοιμάστε και μαγειρέψτε τα υλικά για πουρέ πατάτας ή πουτίγκα Γιορκσάιρ.
  • Χρησιμοποιήστε το ζωμό για να ετοιμάσετε τη σάλτσα σάλτσας. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το αλεύρι, προσθέτουμε το ζωμό και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Μόλις είναι έτοιμα όλα τα υλικά, σερβίρουμε το Κυριακάτικο ψητό ζεστό και σερβίρουμε τη σάλτσα σάλτσας στο πλάι.

Γιατί το Sunday Classic είναι τόσο δημοφιλές;

Το Sunday Roast θεωρείται η τέλεια δικαιολογία για βρετανικές οικογένειες και φίλους για να συγκεντρωθούν και να περάσουν μια απολαυστική Κυριακή. Αυτή η παράδοση χρονολογείται από τον Μεσαίωνα και αντιπροσωπεύει μια ειδική χρονική περίοδο που περνούν μαζί οι οικογένειες αφού πηγαίνουν στην εκκλησία κάθε Κυριακή. Ακόμη και σήμερα, πολλές βρετανικές οικογένειες γιορτάζουν την Κυριακή με κυριακάτικα ψητά γεύματα.

Παραδοσιακό Κυριακάτικο Κλασικό Συστατικά Περιγραφή Κρέας Χρησιμοποιείται χοιρινό, αρνί ή μοσχάρι. Το κρέας μαρινάρεται προσεκτικά και μαγειρεύεται αργά. Τηγανητές πατάτες Οι φρέσκες πατάτες καθαρίζονται, κόβονται και αναμιγνύονται με αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο και τηγανίζονται. Τηγανητά λαχανικά Τα λαχανικά όπως τα καρότα, τα λαχανάκια Βρυξελλών και τα γογγύλια τηγανίζονται ή ψήνονται στο φούρνο. Πουτίγκα Γιορκσάιρ Η πουτίγκα Γιορκσάιρ είναι ένα είδος ζύμης για κέικ που παρασκευάζεται με αυγά, γάλα και αλεύρι. Μαγειρεύεται σε ειδικό τηγάνι. Gravy Sauce Μια σάλτσα που παρασκευάζεται με ζωμό, κρεμμύδι και αλεύρι. Συμπληρώνει τη γεύση του Κυριακάτικου ψητού.

Το Sunday Classic είναι σημαντικό μέρος της βρετανικής γαστρονομικής κουλτούρας και κατέχει μια ξεχωριστή θέση στα βρετανικά τραπέζια. Αυτό το νόστιμο πιάτο αντανακλά τη βρετανική παράδοση να γιορτάζουμε τις Κυριακές με φίλους και οικογένεια, επιτρέποντας σε όλους να συναντηθούν και να περάσουν καλά. Αν βρίσκεστε στην Αγγλία ή θέλετε να δοκιμάσετε αυτή τη γεύση, πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε το Sunday Roast!

Η βρετανική κουζίνα, που εμπλουτίζει την κουζίνα μας με πιάτα από διαφορετικούς πολιτισμούς, περιλαμβάνει πολλά νόστιμα πιάτα. Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε αναλυτικά το Shepherd’s Pie, ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα της βρετανικής κουζίνας. Αυτό το πιάτο, που αγαπούν οι Βρετανοί, φτιάχνεται και απολαμβάνουν συχνά σε πολλά σπίτια.

Τι είναι η Shepherd’s Pie;

Η Shepherd’s Pie είναι ένα από τα παραδοσιακά πιάτα της Αγγλίας. Αυτό το πιάτο συχνά προτιμάται ως κύριο πιάτο σε ειδικές περιστάσεις, γιορτές ή οικογενειακά γεύματα. Η Shepherd’s Pie είναι γνωστή για τη γέμιση και την επικάλυψη που παρασκευάζεται από κιμά μοσχαρίσιο ή αρνί κιμά.

Τα κύρια συστατικά της Shepherd’s Pie περιλαμβάνουν κιμά, κρεμμύδι, καρότα και αρακά. Η νόστιμη γέμιση που προκύπτει από τον συνδυασμό αυτών των υλικών επικαλύπτεται με πουρέ πατάτας και ψήνεται στο φούρνο. Το αποτέλεσμα είναι ένα ζεστό και νόστιμο γεύμα.

Συνταγή για Shepherd’s Pie

Για να φτιάξετε Shepherd’s Pie, πρέπει να ετοιμάσετε τα παρακάτω υλικά:

Υλικά Ποσότητα Κιμάς μοσχαρίσιος ή αρνίσιος κιμάς 500 γραμμάρια κρεμμύδι 1 καρότο 2 αρακά 1 φλιτζάνι βούτυρο 2 κουταλιές της σούπας Γάλα 1/2 φλιτζάνι Αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι Μισό κουταλάκι του γλυκού Πατάτες 4 τεμάχια

Μόλις προετοιμαστούν όλα τα υλικά, μπορείτε να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα για να φτιάξετε την Shepherd’s Pie:

  1. Τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι τον κιμά ή τον αρνί κιμά.
  2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα καρότα, τα προσθέτουμε στον κιμά και τσιγαρίζουμε.
  3. Προσθέστε τον αρακά και μαγειρέψτε ανακατεύοντας.
  4. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
  5. Βράζουμε τις πατάτες και τις πολτοποιούμε.
  6. Προσθέστε το βούτυρο και το γάλα στον πουρέ και ανακατέψτε.
  7. Τοποθετήστε το μείγμα του μαγειρεμένου κιμά στο ταψί.
  8. Από πάνω απλώνουμε πουρέ πατάτας.
  9. Ψήνετε στο φούρνο για 30-40 λεπτά, περιμένετε μέχρι να ροδίσει η κορυφή.

Η Shepherd’s Pie έχει μια γεύση που θα συναρπάσει τους καλεσμένους και την οικογένειά σας όταν τη σερβίρετε ζεστή. Καλή όρεξη!

Όταν πολλοί άνθρωποι σκέφτονται την Αγγλία, σκέφτονται τροφές όπως το τσάι και τα ψάρια και τα πατατάκια. Αλλά ένα άλλο μεγάλο αγαπημένο που βρίσκεται στον γευστικό χάρτη της Αγγλίας είναι μια παραδοσιακή ζύμη γνωστή ως Cornish pasty. Αυτό το νόστιμο γλυκό είναι ιδιαίτερα διάσημο στην περιοχή της Κορνουάλης. Ας ρίξουμε μια ματιά στην προέλευση αυτής της διάσημης γεύσης και πώς φτιάχνεται.

Προέλευση του Cornish Pasty

Η ζύμη Cornish παρασκευάζεται και καταναλώνεται στην περιοχή της Κορνουάλης από τον 13ο αιώνα. Αν και υπάρχουν διαφορετικές φήμες για την προέλευσή του, είναι γνωστό ότι γενικά προτιμάται ως φαγητό από τους ανθρακωρύχους. Η εξόρυξη ήταν ιστορικά μια σημαντική βιομηχανία στην περιοχή της Κορνουάλης και αυτή η νόστιμη πίτα έγινε δημοφιλής στους ανθρακωρύχους ως φορητό και χορταστικό γεύμα. Γιατί η πάστα μεταφέρεται εύκολα και διατηρεί τη θερμοκρασία της για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αρκετά χαρακτηριστικό είναι και το σχήμα του Cornish pasty. Αυτή η ζύμη σε σχήμα μισού φεγγαριού τρώγεται κρατώντας τις άκρες της, οπότε δεν χρειάζεται μαχαίρι ή πιρούνι. Τα νόστιμα υλικά που περιέχει εμπλουτίζουν ακόμα περισσότερο τη γεύση του πολτού.

Πώς να φτιάξετε το Cornish Pasty

Ορισμένα συστατικά χρησιμοποιούνται όταν φτιάχνουμε μια πάστα Κορνουάλης. Μια παραδοσιακή συνταγή χρησιμοποιεί συνήθως συστατικά όπως βοδινό κρέας, κρεμμύδι, πατάτες και πιπεριά καπιάς. Αυτά τυλίγονται σε ζύμη και πλάθονται σε πάστα. Δείτε πώς να φτιάξετε ένα παραδοσιακό πολτό Κορνουάλης, βήμα προς βήμα:

  1. Ετοιμάζουμε μια φρέσκια ζύμη και την πλάθουμε σε στρογγυλό σχήμα.
  2. Προσθέστε το βοδινό κρέας, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τις τριμμένες πατάτες και την πιπεριά κάπια στη μέση του στρογγυλού σχήματος. Καρυκεύουμε με αλάτι και μπαχαρικά.
  3. Κρατάμε τις άκρες της ζύμης και την κλείνουμε σε σχήμα μισού φεγγαριού και πιέζουμε τις άκρες σταθερά να σφραγιστούν.
  4. Αλείψτε την επάνω επιφάνεια της πάστας με κρόκο αυγού και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει.

Αυτά τα βασικά βήματα χρησιμοποιούνται για την παρασκευή ενός γλυκού Cornish, αλλά μπορούν να προστεθούν μερικές προσωπικές πινελιές για να δώσουν ποικιλία στη συνταγή. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να προσθέσουν περισσότερα λαχανικά στη ζύμη, ενώ άλλοι μπορεί να χρησιμοποιήσουν διαφορετικά μπαχαρικά. Πρέπει να σημειωθεί ότι οι συνταγές μπορεί να διαφέρουν.

Δημοτικότητα του Cornish Pasty

Το Cornish pasty είναι μια πολύ δημοφιλής επιλογή σνακ και γεύματος στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ειδικά στην περιοχή της Κορνουάλης, το «Cornish Pasty Festival» πραγματοποιείται κάθε χρόνο και προσελκύει την προσοχή των τουριστών. Κατά τη διάρκεια αυτών των φεστιβάλ, υπάρχει η ευκαιρία να δοκιμάσετε πολλά διαφορετικά είδη ζαχαροπλαστικής και διαγωνισμοί παστών.

Οι ντόπιοι αγαπούν πολύ το κορνουαλικό πολτό και προσπαθούν να διατηρήσουν την παραδοσιακή συνταγή. Υπάρχουν ακόμη και αρτοποιεία και μαγαζιά όπου παρασκευάζεται ειδικά παστέλι.

Οφέλη του Pasty Οι ζημιές του Pasty

  • Το μοσχαρίσιο κρέας που περιέχει αυξάνει την πρωτεϊνική αξία της πάστας.
  • Η πατάτα παρέχει κορεσμό ως πηγή ενέργειας.
  • Τα λαχανικά κάνουν το πολτό πιο θρεπτικό.
  • Δεδομένου ότι είναι ζαχαροπλαστική, περιέχει υψηλές θερμίδες.
  • Μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες (ειδικά στη ζύμη που περιέχει γλουτένη).

Ως αποτέλεσμα, το Cornish pasty είναι ένα από τα διάσημα γλυκά της Αγγλίας. Προέρχεται από την περιοχή της Κορνουάλης και ευνοήθηκε από τους ανθρακωρύχους. Σήμερα, έχει γίνει σύμβολο και είναι μια γεύση που προσελκύει μεγάλη προσοχή από τους τουρίστες. Παρασκευασμένο με την τήρηση της παραδοσιακής συνταγής, το παστέλι προσφέρει μια θρεπτική και φορητή επιλογή γεύματος. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι εφόσον πρόκειται για ζαχαροπλαστική, πρέπει να καταναλώνεται με προσοχή.

Καλύτερα παραδοσιακά αγγλικά πιάτα στο Winchester, Fish and Chips: An Indispensable Taste of Traditional English Cuisine, Full English Breakfast: The Perfect Taste of English Breakfast, Sunday Roast: Sunday Classic, Special Taste on English Tables, Shepherd’s Pie: One of the Lasting Γεύσεις Αγγλικής Κουζίνας, Cornish Pasty: Η διάσημη γεύση ζαχαροπλαστικής της Αγγλίας

Leave a Comment

Translate »